Kóstolja meg helyben legnépszerűbb borainkat

A hegyoldalból elénk táruló balatoni panorámában gyönyörködhet nálunk, miközben borainkat kóstolja és kollégánk mesél a szőlészetünk, borászatunk rejtelmeiről. Bemutatjuk Önnek boraink közül 3-6 fajtát, melyet házi pogácsával és saját töpörtyűkrémes falatkáinkkal kínálunk.

Ismerje meg pincénk történetét

Mindigis kíváncsi volt, hogy készül a rosé? Mi a különbség a furmint és az olaszrizling között? Mennyi cukor van egy félszáraz borban és hogy egyáltalán Csopakon milyen borok és hogyan készülnek? Szakértő kollégánk elmeséli önnek elejátől a végéig egy interaktív kóstoló közben.

1. Pincetúrás kóstoló birtokbejárással

Időtartam: 1,5-2 óra

Nagyobb csapatok részére ajánjuk, akik szakmailag is érdeklődnek borkészítési filozófiánk rejtelmei iránt. Szeretnék átélni egy látványos pincetúra és egy részletes területbemutatás izgalmát is. Fogadás friss fehérborral/szörppel, pogácsával. A birtok történetének, területének bemutatása, érdekességekkel, területbejárással (jó idő esetén). Pincelátogatás, ahol testközelből gyorsan megismerhetők a szőlő és bor feldolgozásának eszközei, technológiai lépései, tartályminták kóstolásával, ha épp vannak. Utána panorámás borteraszunkon kötetlen beszélgetéssel folytatjuk a kóstolást, a program végén egy kvízjátékkal, ha van erre is igény.

Bemutatott borok (6 féle): Rosé Cuvée, Tramini, Furmint, Olaszrizling, Sárgamuskotály, Kódex Olaszrizling, Syrah

Borkóstolós vendégfogadás: 4 900 Ft/fő.
(Bor helyett) Szörpöt fogyasztó, vendégfogadásban résztvevő vendégnek: 2 200 Ft/fő.

2. Ültetett borkóstoló a teraszon

Időtartam: 1 óra

Nagyobb baráti csapatok részére ajánljuk, akiknek az ideje ki van számolva és szívesebben maradnak együtt ebéd/vacsora közben (ebben a programban nincs benne sem a területbejárás, sem a pincetúra). Fogadás friss fehérborral/szörppel, pogácsával. A birtok történetének, részeinek bemutatása, érdekességekkel. Majd szóban és a borokon keresztül elmesélve a szőlő és bor feldolgozásának eszközeit, sajátos technológiai lépéseit. Mindez panorámás borteraszunkon jóízű, kötetlen beszélgetéssel és kvízjátékkal a végén.

Bemutatott borok (6 féle): Rosé Cuvée, Furmint, Tramini, Olaszrizling, Kódex Olaszrizling, Syrah.

Borkóstolós vendégfogadás: 3 400 Ft/fő
(Bor helyett) Szörpöt fogyasztó, vendégfogadásban résztvevő vendégnek: 1 750 Ft/fő

Nyitva tartás

A Petrányi Pince nyitva tartása