Kisfaludy Programme information

The Csopak Team

The Petrányi family

Besides the winery, the name of the Petrányi Family may sound familiar to most people in connection with Ford cars. With its 150 employees, the Budapest-based company is a key player in the market of the well-known brand. The passion for sailing has attached the family to Csopak for decades. The Petrányi family put their heart and perfectionism into everything they do, whether it’s cars, sailing or the Csopak estate.

More than a team: a community

Everyone came from a slightly different background, still we are a big family. Our team is small but everyone has a little share in everything. This is exactly what makes our common work effective: we all feel responsible for our tasks. If possible, we would like to employ our colleagues through the whole year, not just in the high season. We do our best to keep up the good atmosphere.

István Petrányi and Piroska Petrányi

The founders of the Petrányi Winery

They fell in love with this special landscape and founded a family estate at the turn of the millennium. At first, only sailing connected them to Csopak, but later they bought a land. The half-hectare vineyard was extended to 3.5 hectares on Szitahegy with an estate centre and with catering, and later it was enlarged with another 2.5 hectares in Bene dűlő. All members of the family are involved in setting directions, and, if they can, they also take their part in the grape harvest and in the terrace design. István mostly feels at home in the cellar, and Piroska mainly deals with the Wine Terrace and the Kincses company. The second (Zoltán Petrányi and his wife Viki) and the third generation (Botond Petrányi) are also active in sailing. They live the daily life of the Petrányi Winery together, as a close-knit family.

Team members

We write our own story together with you

Ambrus Bakó

Borász

Ambrus 2018-ban csatlakozott csapatunkhoz, hogy a 2017-ig borokat készítő Ritecz János utódjaként új színt és stílust vigyen borainkba. A fiatal borász nagy ismerője a biokémiai, mikrobiológiai folyamatoknak (tanítja is azokat) és azon kivételes borászok egyike, akik jó orgánumukkal rendkívüli módon képesek lekötni a hallgatóságot. Badacsonyi pincéjében alapozta meg országos hírnevét, nagyon örülünk, hogy csatlakozott hozzánk.

Zoltán Molnár

Szőlész, pincemester

Csodájára járnak a helyiek a Petrányi Pince szitahegyi szőlőjének. Ez pedig nagyban köszönhető a szőlészeti feledatok irányítójának, Molnár Zoltánnak, aki a kezdetek óta csapatunk oszlopos tagja. A jó bor sorsa már a szőlőben eldől, így kiemelt feladat a növény fejlődésének és egészségügyi helyzetének a nyomon követése. De nem csupán a szőlőre terjed ki hatásköre, mint pincemester a pince napi feladataiért is ő felel, legyen szó a borok fejtéséről, derítéséről, vagy akár a palackozás és a címkézés megszervezéséről.

Tamás Ódor

Szőlész segéd

Molnár Zoltán jobbkeze, a technikai, műszaki témák nagy ismerője az az Ódor Tamás, aki gyakorlatilag a birtokunk problémamegoldó embere sok éve már. Nem csak a traktoros munkák hárulnak tehát rá: ezermester, aki bármit szétszerel, összerak, átalakít, hogy a pince és a terasz körül hatékonyabb lehessen a munka. Nélküle biztos, hogy gondban lennénk, ha egy szivattyú elromlana.

Attila Kós

Borterasz üzletvezető

Attila a 2018-as szezonban Németországból hazatérve csatlakozott a Borterasz csapatához, hogy a vendéglátós feladatokat koordinálja, egyengesse, vezesse. Ezt megelőzően kilenc nyarat a Szent Donát Borkúriánál töltött, mint üzletvezető. Szerinte az apró részletekben rejlik éttermünk varázsa: szereti, hogy a saját kertünk alapanyagai visszaköszönnek a szezonalitást is követő étlapunkon. Célja, hogy a kiváló konyha és a finom borok mellett a profi és barátságos kiszolgálás is hozzájáruljon ahhoz, hogy az új vendégekből törzsvendégek váljanak.

Milán Bakonyi

Konyhafőnök

Bakonyi Milán 12 év balatoni és külföldön szerzett tapasztalattal a háta mögött 2021 májusában konyhafőnök helyettesként csatlakozott csapatunkhoz, majd 2022 februárjában vette át konyhánk vezetését. Célja a magyar gasztronómiai hagyományok megőrzése a modern kor szelleméhez igazodva, mely a helyi termelők szezonális alapanyagainak felhasználásával ölt testet a tányérokon. Fontos számára az ízek, színek és illatok harmóniája, az ételek és boraink összhangja. Tudásának folyamatos bővítése mellett nagy hangsúlyt fektet a csapat szakmai fejlődésére és motivációjára is, vendégeink maximális elégedettségének érdekében.

Gyöngyi Tüske

Sommelier, értékesítési és marketing vezető

Gyöngyi 2020 májusától látja el a sommelier feladatokat valamint a Pince értékesítési- és marketing tevékenységeit. Korábban Budapesten dolgozott, mint sommelier és borszakíróként jelenleg is rendszeresen publikál bor- és gasztronómiai magazinokban. Boros karrierje előtt projektvezetőként tevékenykedett, így kreativitása mellett praktikus látásmódját is tudja nálunk kamatoztatni. Dinamizmusa szakmai alázattal párosul, borkóstolóin a borokkal még csak most ismerkedő és a szakértő közönség is élvezettel vesz részt. Célja, a jó hangulatú, interaktív borbemutatók keretein belül a minőségi magyar borfogyasztás kultúrájának minél szélesebb körben történő megismertetése.

Opening hours

Opening hours of the Petrányi Winery