Kisfaludy Program tájékoztató

Már rügyezésnek indultak a mandulafák, a kora tavaszi időjárás kirándulásra csábít, a Balaton még csendes és nyugodt, felfedezésekre vár! Március 15-én 15 órakor nyitunk és szeretettel várjuk Önöket ebédelni, vacsorázni vagy előzetes bejelentkezés alapján borkóstolóra!

A nemzeti ünnep alkalmából különleges "táblás" ajánlatokkal készültünk, mellyel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc jeles alakjaira emlékezünk.

Jókai Mór híres bablevesét több legenda is övezi. Az egyik szerint Jókai első felesége, a tehetséges színésznő és kiváló háziasszony, Laborfalvi Róza gyakran készítette az író kedvenc levesét szomszédos balatonfüredi villájukban. Egy másik szerint Jókai egy füredi vendéglőben rendelte a saját ízlése szerint főtt bablevest, mely babcsuszpájz néven is ismert. Mi medvehagymás pogácsát kínálunk mellé! 

Petőfi Sándor a gulyás, a túrós csusza és a kukoricagombóc mellett nagyon szerette a rostélyost. 1849. március 26-án Bánffyhunyadon a költő kortársával, Farkas Balázzsal találkozott, aki megemlékezett arról, hogy mindketten jó étvággyal több adag rostélyost ettek meg. A Petőfiről elnevezett fogást egy kicsit újragondolva, szaftos és omlós Rib-eye steak-kel, lecsóval és burgonyalángossal tálaljuk. 

Kossuth Lajos a reformkori pozsonyi országgyűlések után rendszeresen betért egyik kedvenc vendéglőjébe, a Palugyi Jakab által üzemeltetett Vasforrásba. Kossuthnak a legenda szerint nagy kedvence volt a könnyed, citromos piskóta, melyet később Kossuth kiflinek nevezett el róla az étterem tulajdonosa. Nálunk házi őszibarack lekvárral készül, mellé pedig egy pohár Traminit ajánlunk!

Ajánljuk figyelmükbe szállásadó partnereink listáját, hozzánk pedig már most érdemes asztalt foglalni! 

Borkóstolóinkat egy kellemes ebéddel vagy vacsorával összekötve is meg tudjuk szervezni! Asztalfoglalás, borkóstoló bejelentkezés a +36 30 515 7953 telefonszámon vagy online! 

Ünnepi nyitvatartás: 

  • Március 15. szerda: 15:00 - 21:00
  • Március 16. csütörtök: 12:00 - 21:00
Petrányi Pince boros palackok

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel a Petrányi Pince hírlevelére, és értesüljön elsőként a legfrissebb borkínálatunkról, legújabb eseményeinkről.

Feliratkozás

Nyitvatartás

A Petrányi Pince nyitvatartása