Kisfaludy Program tájékoztató

"Mikor 2001-ben belevágtunk és megalapítottuk a birtokot, sokan azt gondolták, hogy elment az eszünk, hogy egy már egyébként is kihívásokkal teli munka mellett még szőlővel is akarunk foglalkozni. Persze mi is tudtuk, hogy ez mivel jár, de szép apránként, soronként, összesen 42 tulajdonostól felvásároltuk a szőlőt. A házunkat a Tihanyban élő P. Müller Éva, a Pincét a szekszárdi Heimann Ferenc tervezte. Két év alatt befejeztük az építkezéseket. A budapesti cégek irányítását fokozatosan vette át tőlünk fiunk, Petrányi Zoltán, nekünk pedig egyre több időnk lett a birtokkal foglalatoskodni, amikor csak tehetjük Csopakon vagyunk." - így emlékezett vissza a kezdetekre Petrányi István. Piroskával a Bor és Piac szakmai magazinnak adott interjúban mesélnek az ültetvényeken végzett folyamatos fejlesztésekről, a Borterasz filozófiájáról, a közelmúlt eredményeiről, jövőbeli tervekről és még sok minden másról. A magazint keressék a Borteraszon! Előfizetés a Kiadónál és a Postán!

Borkóstoló programjainkon 6 bor vezetett kóstolásán keresztül ismerhetik meg borvidékünk és Pincénk történetét, a birtok múltját és jelenét. További információ és időpont foglalás: www.petranyipince.hu/borkostolo

Petrányi Pince boros palackok

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel a Petrányi Pince hírlevelére, és értesüljön elsőként a legfrissebb borkínálatunkról, legújabb eseményeinkről.

Feliratkozás

Nyitvatartás

A Petrányi Pince nyitvatartása