Kisfaludy Program tájékoztató

Töltsék az év első hosszú hétvégéjét Csopakon! Március közepén már kezdenek virágba borulni a mandulafák, a kora tavaszi időjárás kirándulásra csábít, a Balaton még csendes és nyugodt, felfedezésekre vár!

Március 14.-15. nyitva leszünk, töltődjenek fel nálunk egy kiadós túra vagy kellemes séta után, ismerjék meg borainkat borkóstoló programjaink alkalmával (bejelentkezés szükséges) és kóstolják meg a régió ízeit szezonális étlapunkról! Ajánljuk figyelmükbe szállásadó partnereink listáját, hozzánk pedig már most érdemes asztalt foglalni a +36 30 515 7953 telefonszámon vagy online! 

Ha pedig ezúttal nem tudnak személyesen eljönni, rendeljék házhoz legkiválóbb borainkat, melyek visszahozzák a otthonukba Csopak hangulatát! A webáruházban leadott megrendeléseket Csopakra és a környékre térítésmentesen kiszállítjuk, Budapest három pontján ingyenes átvételi lehetőséget biztosítunk, két karton (12 palack) bor rendelése felett a szállítás továbbra is ingyenes országszerte! Borrendelés: www.petranyipince.hu/boraink 

Az ünnepi hosszú hétvégére különleges "táblás" ajánlatokkal készültünk, mellyel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc jeles alakjaira emlékezünk. Az ajánlatok mától elérhetők havi étlapunkon felül a készlet erejéig!

Jókai Mór híres bablevesét több legenda is övezi. Az egyik szerint Jókai első felesége, a tehetséges színésznő és kiváló háziasszony, Laborfalvi Róza gyakran készítette az író kedvenc levesét szomszédos balatonfüredi villájukban. Egy másik szerint Jókai egy füredi vendéglőben rendelte a saját ízlése szerint főtt bablevest, mely babcsuszpájz néven is ismert. Mi medvehagymás pogácsát kínálunk mellé! (2490.-)

Petőfi Sándor a gulyás, a túrós csusza és a kukoricagombóc mellett nagyon szerette a rostélyost. 1849. március 26-án Bánffyhunyadon a költő kortársával, Farkas Balázs találkozott, aki megemlékezett arról, hogy mindketten jó étvággyal több adag rostélyost ettek meg. A Petőfiről elnevezett fogást egy kicsit újragondolva, szaftos és omlós Rib-eye steak-kel, lecsóval és burgonyalángossal tálaljuk. (6790.-)

Kossuth Lajos a reformkori pozsonyi országgyűlések után rendszeresen betért egyik kedvenc vendéglőjébe, a Palugyi Jakab által üzemeltetett Vasforrásba. Kossuthnak a legenda szerint nagy kedvence volt a könnyed, citromos piskóta, melyet később Kossuth kiflinek nevezett el róla az étterem tulajdonosa. Nálunk házi őszibarack lekvárral készül, mellé pedig egy pohár Traminit ajánlunk! (1690.-)

Petrányi Pince boros palackok

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel a Petrányi Pince hírlevelére, és értesüljön elsőként a legfrissebb borkínálatunkról, legújabb eseményeinkről.

Feliratkozás

Nyitvatartás

A Petrányi Pince nyitvatartása