Kisfaludy Program tájékoztató

Berecz Zsomborral Petrányi Zoltán fog beszélgetni a vacsoraasztal mellett életútjáról, történetéről, pályájának fordulatairól.

Vacsoravendég estjeink az elmúlt években mindig a családias beszélgetésről szóltak, ahol a meghívott vendég mesélt egy kellemes hangulatú vacsora és finom borok mellett. Vendégeink kötetlenül kérdéseket tehettek fel a meghívottnak életéről, sikereiről. A Koronavírus járvány miatt megszakadt sorozatot most újraindítjuk és egy különleges estére invitáljuk Önöket, ahol találkozhatunk borokkal, ízekkel, a balatoni táj szépségével és nem utolsó sorban egy különleges vendéggel!

Első vendégünk Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vitorlázó, három gyermekes felsőörsi családapa, aki 2021-ben a magyar vitorlássport legjobb olimpiai eredményét érte el, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült. Többször az Év Magyar Vitorlázójának választották, idén a 69F típusú repülőhajót kormányozta a Kékszalagon, hogy minél több fiatallal tudja megismertetni a legújabb technikákat. Vitorlás képzéseket szervez a fiatalabb korosztálynak és gyerekeknek, ahová örömmel térnek vissza évről évre.

A Petrányi család mindhárom generációja is ezer szállal kötődik a balatoni vitorlázáshoz: Petrányi István közel 50 éve vitorlázik, a Petrányi Zoltán kormányozta Audax Django csapat nyerte 2019-ben a Kékszalag Nemzetközi Vitorlásversenyt, idén 5. helyen értek célba. 2019-ben Petrányi Botond társával megnyerte a Kék Pántlika vitorlásversenyt.

Berecz Zsomborral Petrányi Zoltán fog beszélgetni a vacsoraasztal mellett életútjáról, történetéről, pályájának fordulatairól. A vacsora menüjét Zsombor kedvenc libás fogásaiból állítottuk össze, borpárosításokkal. A vacsoraprogram tartalma:

  • Üdvözlő ital: Rosé 2022 új bor minta
  • Előétel: Kacsamáj bonbon, étcsokoládé, hecsedli, kalács / Tramini 2021
  • Leves: Libaleves, maceszgombóc, zúza, zöldségek / Balatonfüred-Csopak Olaszrizling 2021
  • Főétel: Sült libacomb, hagymás tört burgonya, birses káposzta / Rosé 2021
  • Desszert: Lúdláb pohárkrém / Derű cuvée 2020

A részvétel előzetes regisztrációhoz és 5000 Ft/fő előleg befizetéséhez kötött, a férőhelyek száma limitált! További fogyasztás (pl. pálinka, kávé) a menü árán felül fizetendő. A számla végösszegéhez 13,5% szervizdíjat számolunk fel.

Egész évben nyitva tartó szállásadó és személyszállító partnereink listáját az alábbi linken érik el: 

https://www.petranyipince.hu/site/assets/files/3976/szallasok-szemelyszallitas.pdf

Petrányi Pince boros palackok

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel a Petrányi Pince hírlevelére, és értesüljön elsőként a legfrissebb borkínálatunkról, legújabb eseményeinkről.

Feliratkozás

Nyitvatartás

A Petrányi Pince nyitvatartása