Kisfaludy Program tájékoztató

A borterasz alatti Cabernet ültetvény a legidősebb saját területünk. A villa alatti parcelláról pedig átköltözött az öreg rizlingünk a keritésen kívülre. Egy új fajta került 2009-ben a helyére, a Syrah, mely felülmúlta minden várakozásunkat.

A már kifutott évjáratokból mi is csak nagyon ritkán bontunk, de októberben megkóstoltunk néhány régebbi, előásott palackot és nagyon meglepődtünk mi magunk is. Ott voltak szakácsok, borászunk, tulajdonosok, kollégák és csak jöttek egymás után az ízek, alapanyagok, ötletek. Aztán műhelymunka következett. Kóstolgattunk, keresgéltünk a kiválasztott borok mellé olyan alapanyagokból, melyek a legszebb bor-étel párosítást adják ki.

Olaszrizlinghez is öröm volt ételeket megálmodni januárban, de ez most olyan gourmet utazás lesz, amilyen sosem volt minálunk: csopaki vöröseink, Somogyi Károly szakácsunk és a borterasz konyhájának eddigi legszebb találkozására készülünk. A Füredi Péklány külön kenyeret süt nekünk az estéhez és helyi sajműhelyekkel is felvettük a kapcsolatot, tehát sok meglepetés várható ;)

Petrányi Pince boros palackok

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel a Petrányi Pince hírlevelére, és értesüljön elsőként a legfrissebb borkínálatunkról, legújabb eseményeinkről.

Feliratkozás

Nyitvatartás

A Petrányi Pince nyitvatartása