Kisfaludy Program tájékoztató

Csopaki Csapatunk bemutatása

A Petrányi család

A Petrányi Család neve a pince mellett a legtöbbek számára a Ford autókereskedés kapcsán csenghet ismerősen. A 150 főt alkalmazó budapesti cég meghatározó szereplője a közismert autómárka piacának. A család a vitorlázási szenvedély szálaival kötődik már évtizedek óta Csopakhoz. Petrányiék, amihez nyúlnak, azt szívvel és maximalizmussal teszik, legyen szó akár a hivatásukról, akár a vitorlázásról, akár a csopaki birtokról.

Több, mint csapat: közösség

Kicsit máshonnan jött mindenki, mégis nagy család vagyunk. Eleve szűk a brigád, de mindenki kicsit részt vesz mindenben. Pont ettől lesz hatékony a közös munka: mind kellőképp magunkénak érezzük a feladatokat. Amennyire lehetséges, szeretnénk kollégáinkat egész évben foglalkoztatni, nem csupán a főszezonban. Próbálunk vigyázni a kialakult jó légkörre.

Petrányi István és Petrányi Piroska

A Petrányi Pince megálmodói

Ők szerettek bele ebbe a különleges tájba és alapították meg családi birtokot az ezredforduló táján. Eleinte csupán a vitorlázás kötötte őket Csopakhoz, de aztán a terület megvásárlása után a fél hektáros szőlőbirtokból végül 3,5 hektár lett a Szitahegyen, birtokközponttal, és immár vendéglátással. A család minden tagja benne van az irányok kijelölésében, sőt ha tehetik, ki veszik a részüket a szüretben, terasz kitalálásában is. István leginkább a pincében mozog otthonosan, míg Piroska inkább a Borterasszal és a Kincsessel foglalkozik többet. A második (Petrányi Zoltán és felesége Viki) és immár a harmadik generáció (Petrányi Botond) is aktívan vitorlázik. Így együtt, családi alapokra építve, közösen élik a Petrányi Pince mindennapjait.

Csapattagok

Együtt írunk saját történetet, Önökkel

Bakó Ambrus

borász

Ambrus 2018-ban csatlakozott csapatunkhoz, hogy a 2017-ig borokat készítő Ritecz János utódjaként új színt és stílust vigyen borainkba. A fiatal borász nagy ismerője a biokémiai, mikrobiológiai folyamatoknak (tanítja is azokat) és azon kivételes borászok egyike, akik jó orgánumukkal rendkívüli módon képesek lekötni a hallgatóságot. Badacsonyi pincéjében alapozta meg országos hírnevét, nagyon örülünk, hogy csatlakozott hozzánk.

Molnár Zoltán

Szőlész, pincemester

Csodájára járnak a helyiek a Petrányi Pince szitahegyi szőlőjének. Ez pedig nagyban köszönhető a szőlészeti feledatok irányítójának, Molnár Zoltánnak, aki a kezdetek óta csapatunk oszlopos tagja. A jó bor sorsa már a szőlőben eldől, így kiemelt feladat a növény fejlődésének és egészségügyi helyzetének a nyomon követése. De nem csupán a szőlőre terjed ki hatásköre, mint pincemester a pince napi feladataiért is ő felel, legyen szó a borok fejtéséről, derítéséről, vagy akár a palackozás és a címkézés megszervezéséről.

Ódor Tamás

Szőlész segéd

Molnár Zoltán jobbkeze, a technikai, műszaki témák nagy ismerője az az Ódor Tamás, aki gyakorlatilag a birtokunk problémamegoldó embere sok éve már. Nem csak a traktoros munkák hárulnak tehát rá: ezermester, aki bármit szétszerel, összerak, átalakít, hogy a pince és a terasz körül hatékonyabb lehessen a munka. Nélküle biztos, hogy gondban lennénk, ha egy szivattyú elromlana.

Kós Attila

Borterasz üzletvezető

Attila a 2018-as szezonban Németországból hazatérve csatlakozott a Borterasz csapatához, hogy a vendéglátós feladatokat koordinálja, egyengesse, vezesse. Ezt megelőzően kilenc nyarat a Szent Donát Borkúriánál töltött, mint üzletvezető. Szerinte az apró részletekben rejlik éttermünk varázsa: szereti, hogy a saját kertünk alapanyagai visszaköszönnek a szezonalitást is követő étlapunkon. Célja, hogy a kiváló konyha és a finom borok mellett a profi és barátságos kiszolgálás is hozzájáruljon ahhoz, hogy az új vendégekből törzsvendégek váljanak.

Domonkos Roland

Konyhafőnök

Domonkos Roland vette át konyhánk vezetését 2020 szeptemberében Somogyi Károlytól. Roli 2018 nyarától egy évet már dolgozott nálunk, majd 2020 júliusától ismét a csapatunkat erősíti. Célja, hogy a magyar konyha érvényesüljön az étlapon, letisztult és felismerhető ízekkel, helyi alapanyagokra építve, mindemellett követve az aktuális trendeket, picit „újra gondolva” és a sajátunkká formálva azt. A legnagyobb elismerést a maximálisan elégedett visszajáró vendégek jelentik számára. Fontosnak tartja a folyamatos szakmai fejlődést, új célokat állít önmaga és a konyhai csapat elé, melyek állandó inspirációt szülnek és ezáltal biztosítják a kellő motivációt és lendületet.

Tüske Gyöngyi

Sommelier, értékesítési és marketing vezető

Gyöngyi 2020 májusától látja el a sommelier feladatokat valamint a Pince értékesítési- és marketing tevékenységeit. Korábban Budapesten dolgozott, mint sommelier és borszakíróként jelenleg is rendszeresen publikál bor- és gasztronómiai magazinokban. Boros karrierje előtt projektvezetőként tevékenykedett, így kreativitása mellett praktikus látásmódját is tudja nálunk kamatoztatni. Dinamizmusa szakmai alázattal párosul, borkóstolóin a borokkal még csak most ismerkedő és a szakértő közönség is élvezettel vesz részt. Célja, a jó hangulatú, interaktív borbemutatók keretein belül a minőségi magyar borfogyasztás kultúrájának minél szélesebb körben történő megismertetése.

Nyitva tartás

A Petrányi Pince nyitva tartása