Kisfaludy Program tájékoztató

Csopaki Csapatunk bemutatása

A Petrányi család

A Petrányi név sokaknak elsősorban a Ford márkával cseng össze.A család budapesti vállalkozása, közel 150 fős csapatával, évtizedek óta meghatározó szereplője az autópiacnak.Csopakhoz a vitorlázás iránti szenvedélyük révén kötődnek, a birtok pedig ezt a szemléletet tükrözi: amit csinálnak, azt igényesen, következetesen és szívvel viszik végig.

A Petrányi közösség

Nálunk a csapat kicsi, a szerepek sokrétűek. Mindenki több területen mozog otthonosan – ez teszi hatékonnyá a működésünket és valódivá az együttműködést.Törekszünk a stabil, egész éves foglalkoztatásra, és fontos számunkra, hogy a jó csapatmunka hosszú távon is fennmaradjon.

Petrányi István és Petrányi Piroska

A Petrányi Pince megálmodói

Ők szerettek bele ebbe a különleges tájba és alapították meg családi birtokot az ezredforduló táján. Eleinte csupán a vitorlázás kötötte őket Csopakhoz, de aztán a terület megvásárlása után a fél hektáros szőlőbirtokból végül 3,5 hektár lett a Szitahegyen, birtokközponttal, és immár vendéglátással mely további 2,5 hektárral bővült a Bene dűlőben. A család minden tagja benne van az irányok kijelölésében, sőt ha tehetik, ki veszik a részüket a szüretben, terasz kitalálásában is. István leginkább a pincében mozog otthonosan, míg Piroska inkább a Borterasszal és a Kincsessel foglalkozik többet. A második (Petrányi Zoltán és felesége Viki) és immár a harmadik generáció (Petrányi Botond) is aktívan vitorlázik. Így együtt, családi alapokra építve, közösen élik a Petrányi Pince mindennapjait.

Petrányi István és Petrányi Piroska állnak a szőlőbirtokon

Csapattagok

Együtt írunk saját történetet, Önökkel

a képen Ruga Endre konyhafőnök látható

Ruga Endre

Head Chef

Ruga Endre chef 2024 tavaszán vette át a Borterasz konyhájának vezetését. Ruga Endre és csapata 2025-ben is, a nagy adagok, a  letisztult formák, a  különleges-izgalmas új ízek híve.“Célom hogy a Petrányi Borteraszra visszahozzam a gyerekkoromból megismert családi étkezések ízeit és hangulatát-letisztult formában, helyi, válogatott alapanyagok felhasználásával.”

Mede Ádám

Executive Chef

Mede Ádám kreatív tanácsadó séf, a borterasz új koncepciójának megálmodója. "Célom egy erős önműködő rendszer kialakítása, folyamatos magas minőségű gasztronómiai élmény biztosítása mellett." Ádám gyakorlati, megoldás orientált szakmai tanácsaival, a háttérből segíti nemcsak a konyhát, hanem a teljes csapat munkáját. Büszkék vagyunk rá, hogy vele dolgozhatunk.

Vaskovics Zsolt konyhafőnök helyettes

Vaskovics Zsolt

Shous Chef

“Gyermekkoromban édesanyám rengeteg időt töltött a konyhában,mennyei illatok rengték be az otthont ,családi vasárnapi ebéd, 4-5 féle étel, már akkor tudtam, hogy ezzel óriási mosolyt lehet csalni az emberek arcára. Talán mindig ez motivált, az érzés, hogy majd egyszer én is tudok ilyen élményt nyújtani másnak.  A vendéglátás nem mindig könnyű, de megfelelő alázattal, odafigyeléssel,a szakma szeretetével egy kiváló hosszútávú kapcsolat tud lenni.  A legjobb azt látni amikor a vendég mosollyal távozik, mert tudjuk, hogy sikeres volt az üzenet amit át akartunk adni. “

Szabó Dániel

Üzletvezető

Örömmel mutatjuk be új Üzletvezetőnket SZABÓ DANIT, akit már az eddigi munkája alapján is olyan lendületes, nyitott és inspiráló személyiségnek ismertünk meg, aki friss energiát hozott a Borterasz életébe. Mede Ádám, éttermünk executive chef-jének ajánlásával csatlakozott hozzánk. Közös vendéglátós gyökereik lévén, már nagyon várták, hogy egyszer együtt dolgozhassanak, mi pedig nagyon örülünk, hogy ez nálunk valósulhat meg!

Bakó Ambrus profilképe

Bakó Ambrus

Borász

Bakó Ambrus 2018-ban csatlakozott csapatunkhoz, hogy a 2017-ig borokat készítő Ritecz János utódjaként új színt és stílust vigyen borainkba. A fiatal borász nagy ismerője a biokémiai, mikrobiológiai folyamatoknak (tanítja is azokat) és azon kivételes borászok egyike, akik jó orgánumukkal rendkívüli módon képesek lekötni a hallgatóságot. Badacsonyi pincéjében alapozta meg országos hírnevét, nagyon örülünk, hogy ő birtokunk borásza.

Molnár Zoltán profilképe

Molnár Zoltán

Vincellér

Molnár Zoltán a szőlészeti feladatok irányítója, a kezdetek óta csapatunk oszlopos tagja. A jó bor sorsa már a szőlőben eldől, így kiemelt feladat a növény fejlődésének és egészségügyi helyzetének a nyomon követése. De nem csupán a szőlőre terjed ki hatásköre, mint pincemester és vincellér, hanem a pince napi feladataiért is ő felel, legyen szó a borok fejtéséről, derítéséről, vagy akár a palackozás és a címkézés megszervezéséről.

Ódor Tamás profilképe

Ódor Tamás

Szőlész

Ódor Tamás gyakorlatilag Molnár Zoltán jobbkeze, a technikai, műszaki témák nagy ismerője, a birtokunk problémamegoldó embere sok éve már. Nem csak a traktoros munkák hárulnak tehát rá: ezermester, aki bármit szétszerel, összerak, átalakít, hogy a pince és a terasz körül hatékonyabb lehessen a munka. Nélküle biztos, hogy gondban lennénk, ha egy szivattyú elromlana.

Nyitvatartás

A Petrányi Pince nyitvatartása