Kisfaludy Program tájékoztató

Csopaki Csapatunk bemutatása

A Petrányi család

A Petrányi Család neve a pince mellett a legtöbbek számára a Ford autókereskedés kapcsán csenghet ismerősen. A 150 főt alkalmazó budapesti cég meghatározó szereplője a közismert autómárka piacának. A család a vitorlázási szenvedély szálaival kötődik már évtizedek óta Csopakhoz. Petrányiék, amihez nyúlnak, azt szívvel és maximalizmussal teszik, legyen szó akár a hivatásukról, akár a vitorlázásról, akár a csopaki birtokról.

Több, mint csapat: közösség

Kicsit máshonnan jött mindenki, mégis nagy család vagyunk. Eleve szűk a brigád, de mindenki kicsit részt vesz mindenben. Pont ettől lesz hatékony a közös munka: mind kellőképp magunkénak érezzük a feladatokat. Amennyire lehetséges, szeretnénk kollégáinkat egész évben foglalkoztatni, nem csupán a főszezonban. Próbálunk vigyázni a kialakult jó légkörre.

Petrányi István és Petrányi Piroska

A Petrányi Pince megálmodói

Ők szerettek bele ebbe a különleges tájba és alapították meg családi birtokot az ezredforduló táján. Eleinte csupán a vitorlázás kötötte őket Csopakhoz, de aztán a terület megvásárlása után a fél hektáros szőlőbirtokból végül 3,5 hektár lett a Szitahegyen, birtokközponttal, és immár vendéglátással mely további 2,5 hektárral bővült a Bene dűlőben. A család minden tagja benne van az irányok kijelölésében, sőt ha tehetik, ki veszik a részüket a szüretben, terasz kitalálásában is. István leginkább a pincében mozog otthonosan, míg Piroska inkább a Borterasszal és a Kincsessel foglalkozik többet. A második (Petrányi Zoltán és felesége Viki) és immár a harmadik generáció (Petrányi Botond) is aktívan vitorlázik. Így együtt, családi alapokra építve, közösen élik a Petrányi Pince mindennapjait.

Csapattagok

Együtt írunk saját történetet, Önökkel

Bakó Ambrus

Borász

Ambrus 2018-ban csatlakozott csapatunkhoz, hogy a 2017-ig borokat készítő Ritecz János utódjaként új színt és stílust vigyen borainkba. A fiatal borász nagy ismerője a biokémiai, mikrobiológiai folyamatoknak (tanítja is azokat) és azon kivételes borászok egyike, akik jó orgánumukkal rendkívüli módon képesek lekötni a hallgatóságot. Badacsonyi pincéjében alapozta meg országos hírnevét, nagyon örülünk, hogy csatlakozott hozzánk.

Molnár Zoltán

Szőlész, pincemester

Csodájára járnak a helyiek a Petrányi Pince szitahegyi szőlőjének. Ez pedig nagyban köszönhető a szőlészeti feledatok irányítójának, Molnár Zoltánnak, aki a kezdetek óta csapatunk oszlopos tagja. A jó bor sorsa már a szőlőben eldől, így kiemelt feladat a növény fejlődésének és egészségügyi helyzetének a nyomon követése. De nem csupán a szőlőre terjed ki hatásköre, mint pincemester a pince napi feladataiért is ő felel, legyen szó a borok fejtéséről, derítéséről, vagy akár a palackozás és a címkézés megszervezéséről.

Ódor Tamás

Szőlész segéd

Molnár Zoltán jobbkeze, a technikai, műszaki témák nagy ismerője az az Ódor Tamás, aki gyakorlatilag a birtokunk problémamegoldó embere sok éve már. Nem csak a traktoros munkák hárulnak tehát rá: ezermester, aki bármit szétszerel, összerak, átalakít, hogy a pince és a terasz körül hatékonyabb lehessen a munka. Nélküle biztos, hogy gondban lennénk, ha egy szivattyú elromlana.

Kós Attila

Borterasz üzletvezető

Attila a 2018-as szezonban Németországból hazatérve csatlakozott a Borterasz csapatához, hogy a vendéglátós feladatokat koordinálja, egyengesse, vezesse. Ezt megelőzően kilenc nyarat a Szent Donát Borkúriánál töltött, mint üzletvezető. Szerinte az apró részletekben rejlik éttermünk varázsa: szereti, hogy a saját kertünk alapanyagai visszaköszönnek a szezonalitást is követő étlapunkon. Célja, hogy a kiváló konyha és a finom borok mellett a profi és barátságos kiszolgálás is hozzájáruljon ahhoz, hogy az új vendégekből törzsvendégek váljanak.

Bakonyi Milán

Konyhafőnök

Bakonyi Milán 12 év balatoni és külföldön szerzett tapasztalattal a háta mögött 2021 májusában konyhafőnök helyettesként csatlakozott csapatunkhoz, majd 2022 februárjában vette át konyhánk vezetését. Célja a magyar gasztronómiai hagyományok megőrzése a modern kor szelleméhez igazodva, mely a helyi termelők szezonális alapanyagainak felhasználásával ölt testet a tányérokon. Fontos számára az ízek, színek és illatok harmóniája, az ételek és boraink összhangja. Tudásának folyamatos bővítése mellett nagy hangsúlyt fektet a csapat szakmai fejlődésére és motivációjára is, vendégeink maximális elégedettségének érdekében.

Tüske Gyöngyi

Sommelier, értékesítési és marketing vezető

Gyöngyi 2020 májusától látja el a sommelier feladatokat valamint a Pince értékesítési- és marketing tevékenységeit. Korábban Budapesten dolgozott, mint sommelier és borszakíróként jelenleg is rendszeresen publikál bor- és gasztronómiai magazinokban. Boros karrierje előtt projektvezetőként tevékenykedett, így kreativitása mellett praktikus látásmódját is tudja nálunk kamatoztatni. Dinamizmusa szakmai alázattal párosul, borkóstolóin a borokkal még csak most ismerkedő és a szakértő közönség is élvezettel vesz részt. Célja, a jó hangulatú, interaktív borbemutatók keretein belül a minőségi magyar borfogyasztás kultúrájának minél szélesebb körben történő megismertetése.

Nyitvatartás

A Petrányi Pince nyitvatartása